Pedalea con nos

Si te gusta o ciclismo e queres formar parte dun equipo federado que participa en probas de toda Galicia e partes de España e Portugal e tes entre 6 e 17 anos, esta e a tua oportunidade, chama xá o 680 993 050 ou escrebe a ccorosal@gmail.com

sábado, 31 de diciembre de 2011

Peche da tempada galega con tres novos Pódios

Os corredores do Club Ciclista O Rosal pechan a tempada do calendario galego de Ciclocróss cun dominio aplastante e absoluto sobre os seus rivais e desta volta foi nos arredores do Castelo de Maceda (Ourense) traendo para O Rosal duas novas vitórias e un terceiro posto.
O primeiro en subir o “caixón” non foi outro que Raúl que despois de gañar todas todas as probas galegas e proclamarse Campión de Galicia, hoxe despedíase con outra vitória desmostrando así o seu dominio na categoría Cadete. E como é de costume Raúl saíu xa na cabeza da carreira para non abandonala xa até o final e adxudicarse a vitória cunha grande vantaxe mentres que Andrés que facía unha gran carreira de menos a máis acadaba o 6º posto o contrario do seu compañeiro Cristóbal que foi de máis a menos para terminar 11º.
En Júnior de novo vitória para Manuel que desta volta tiña que loitar máis do habitual xa que  nos primeiros compases da carreira marchábase en cabeza na compaña de Daniel López (C.C.Cambre) que non deixaba que se fose en solitario pero chegada a derradeira volta o circuito Manuel poñía “toda a carne no asador” e collía unha vantaxe para chegar a Meta cunha cómoda vantaxe e facerse desta maneira coa vitória. Outro que fixo unha das mellores carreiras da tempada foi Toni Portela  que quería por tódolos medios axudar o seu compañeiro Alex a subir o Pódio e tiña que baixar até o sexto posto para acompañalo e así durante varias voltas pero decatándose de que a “misión” non ía chegar a bon porto, a falta de tres voltas para o final e vendo que un posto no Pódio se escapaba, decidia atacar e nunha mostra de poderío físico foi recurtando a desvantaxe para nun apasionante final acadar ese merecidísimo terceiro posto mentres que Alex que tamén realizóu unha gran carreira terminaría sexto.
Terminada a tempada galega e en recoñacimento o estado de forma demostrado néste períplo por terras galegas, o premio foi a convocatória que o selecionador galego Moisés Leboso fixo para os Campionatos de España a disputarse en Gandía os días 6, 7 e 8 de xaneiro donde incluíu como non podía ser doutra maneira a Raúl Fernández (Cadete) e a Manu González e Toni Portela (Junior) para que representen a Galicia en terras valencianas.
Desexámoslles o millor nesta nova “aventura” que porá o punto final a tempada de Ciclocróss.